Contacteer ons

VESTIGING OV1-OV2-OV3

Tapstraat 12-13
3720 Kortessem
Tel 011 34 34 47

NIEUW 1 SEPTEMBER 2018 VESTIGING HASSELT OV4 oASSe

Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
Tel 011 34 34 47

Komende agendapunten

Nieuwe scholencampus voor BuSO De Dageraad officieel geopend

 

 

 

Vrijdagavond had in de Tapstraat in Kortessem, in aanwezigheid van 200 genodigden, de officiële opening plaats van de nieuwe scholencampus voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs van De Dageraad.

 

Directeur Carine Driessens schetste in haar openingstoespraak de ontwikkeling van het bouwproject en dankte de vele medewerkers voor hun inzet en logistiek steun. Eddy Baldewijns van de Centrale Raad van het GO! noemde het gebouw architecturaal een parel, een gebouw dat optimisme uitstraalt.

Rudi Wouters, voorzitter van de raad van bestuur scholengroep 16, beklemtoonde de gestage groei van het GO! in Limburg en de voorzitster van de plaatselijke schoolraad stak haar fierheid niet onder stoelen of banken. Na de onthulling van een kunstwerk en het knippen van het lint vond een rondleiding doorheen de nieuwe school plaats.

Directeur Carina Driessens: “Het gebouw is 3.200 vierkante meter groot. De kostprijs bedraagt circa 4 miljoen euro. De leerlingen van opleidingsvorm 3 voor buitengewoon secundair beroepsonderwijs van De Dageraad:interieurbouw, hoeklassen, logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen, grootkeukenmedewerker en bakkersgast, zo wat een 170 tal leerlingen, verhuisden dit schooljaar van Borgloon, naar de Tapstraat in Kortessem. In het totaal lopen er meer dan 320 leerlingen school in het BuSO De Dageraad. Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit twee verdiepingen. Het heeft een lengte van 110 meter en een diepte (breedte) van 40 meter. Via de centraal gelegen ingang aan de Tapstraat kom je in een ruime polyvalente hal, die bruikbaar is als refter, overdekte speelruimte, groot vergaderlokaal, …. Van hieruit kun je terecht in: het leraarslokaal, het directielokaal, de sanitaire lokalen, de lokalen van de technisch adviseurs en enkele ondersteunende administratieve lokalen. Een passagegang leid je verder naar onoverdekte werkplek, die ook bruikbaar is als speelplaats. Van daaruit krijg je, rechts, toegang tot de leslokalen voor hoeklassen en interieurbouw, met een gemiddelde oppervlakte variërend tussen de 60 en 120 m2 en een sanitair gedeelte. Links van de polyvalente inkomhal ligt een kleine winkel waar de school zelfgemaakte producten te koop aan biedt. Verderop links liggen de praktijklokalen voor de afdelingen grootkeuken, bakkersgast en logistiek assistent met een variërende oppervlakte tussen de 60 en 72 m2. Aansluitend zijn er ook hier: sanitaire lokalen, een berging en een magazijn voorzien. Op de bovenverdieping, vanuit de benedenverdieping te bereiken via een trappenhal, bevinden zich een veertiental leslokalen met een grootte van circa 36 m2. In deze leslokalen wordt er  naast algemene vorming ook creatieve activiteiten, levensbeschouwelijke vakken, computerles, verzorging, was en strijk, …. gegeven.”

Onze school stelt haar deuren open op zondag 22 mei 2016 tijdens haar jaarlijkse tuinfeest samen met het MPI De Dageraad. Ook op zondag 29 mei 2016 bieden we de kans aan nieuwe leerlingen om met hun ouders de school te bezoeken en dit telkens van 14u tot 18u.

(Vrij naar HBVL zaterdag 16 april 2016)