Contacteer ons

VESTIGING OV1-OV2-OV3

Tapstraat 12-13
3720 Kortessem
Tel 011 34 34 47

NIEUW 1 SEPTEMBER 2018 VESTIGING HASSELT OV4 oASSe

Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
Tel 011 34 34 47

Komende agendapunten

Logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen

Ga je graag met mensen om dan schakelen wij je in ter ondersteuning van een zorgteam van huishoudelijke taken, maaltijdgebeuren,bedopmaak tot betrekking bij animatie en kleine beperkte administratieve taken. 
Op deze wijze kan je een toegevoegde waarde leveren aan de begeleiding van bewoners/patiënten onder de coördinatie van het verpleegkundig zorgteam.

Alvast een voorsmaakje in onderstaande presentatie:

https://busodedageraad-my.sharepoint.com/personal/kelly_vlayen_busodedageraad_be/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=0766c469283504f42be6f6b431da505ee&authkey=AY9tuyW8txXkW1yU2iYAnwA

1. Doelstelling

Binnen de opleiding logistiek assistent krijgen de jongeren een basisopleiding in de verschillende taken van een logistiek assistent zodat ze later als logistiek medewerker in een rusthuis, ziekenhuis, … kunnen werken.

2. Aanbod

opl logistiek

3. Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd: 
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

Grootkeukenmedewerker

Help je graag bij het bereiden van maaltijden; groenten reinigen, snijden en verwerken. Werk je graag in team en wil je bijleren op vlak van snijtechnieken, reinigen van vis, voorbereiden van vlees, ingrediënten inschatten? Dan is een opleiding grootkeukenmedewerker geknipt voor jou!!

1.Doelstelling 

Binnen de opleiding grootkeukenmedewerker krijgen de jongeren een basisopleiding in de verschillende taken van een grootkeuken zodat ze later als grootkeukenmedewerker in rusthuis, ziekenhuis, traiteurdienst, grootwarenhuis of restaurant kunnen tewerkgesteld worden. 

2. Aanbod

opl grootkeuken

3. Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd: 
- in het 4de jaar: 3 weken 
- in het 5de jaar: 6 weken


Interieurbouwer

Wil je graag creatief aan de slag met hout? Is interieurverfraaiing je ding? Dan zit je helemaal op je plaats in interieurbouw.

1. Doelstelling

Interieurbouwwerk uitvoeren zoals wanden en plafonds, maatkasten, badkamerkasten, bureel-inrichtingen enz... . De belangrijkste elementen uit de opleiding zijn manuele houtbewerking,machinale houtbewerking,plaatmateriaalverbindingen,wanden en plafonds,interieurelementen en binnenschrijnwerk. Ook het plannen van eigen werkzaamheden,een werkmethode opvolgen, gebruik van gereedschappen en machines en naleven van veiligheids- en onderhoudsvoorschriften worden gedurende de opleiding getraind.

2. Aanbod

opl interieur

3. Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd: 

- in het 4de jaar: 3 weken 
- in het 5de jaar: 6 weken

Hoeklasser

Geen schrik om je handen vuil te maken? Zin voor verantwoordelijkheid en veiligheid? Je kiest bewust voor de harde sector in de metaalnijverheid…. Welkom in de afdeling hoeklassen.

1. Doelstelling

Hoeklassen zijn de basis van alle lasverbindingen. We bieden de leerlingen de meest gevraagde bedrijfsgerichte technieken, en dit niet enkel binnen de schoolmuren, maar tevens tijdens extra-murale BGV in de kwalificatiefase. We willen met onze leelingen de nodige handvaardigheid bereiken om kwalitatief en productief verantwoorde hoeklasverbindingen te realiseren. Bovendien willen we benadrukken dat de veiligheid in dit domein van de techniek een bijzonder belangrijke rol speelt.

Het doel van de opleiding is zorgen dat de leerling-hoeklasser een duidelijk geformuleerde opdracht kan uitvoeren. Hij kan instellingen uitvoeren en maatregelen nemen om lasfouten en vervorming te voorkomen. Dit met een permanente aandacht voor veiligheid. 

2. Aanbod

opl hoeklasser

3. Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd: 
- in het 4de jaar: 3 weken 
- in het 5de jaar: 6 weken

Bakkersgast

Hou je van de geur van vers gebakken brood en heerlijk uitziende gebakjes? Is vroeg opstaan voor jou geen probleem? Dan ben jij de ideale bakker!

1. Doelstelling

Bakkersgast in bakkerijen, industriële bakkerijen, supermarkten, horecabedrijven… Ze zijn erg gegeerd. We trachten onze leerlingen dan ook met zoveel mogelijk productkennis op pad te sturen. Er is zowel aandacht voor brood als banket: Productie van:

  • Gistdegen: diverse broodsoorten, sandwiches en pistolets, diverse broodjes en kleingebak vb. koffiekoeken
  • Bladerdeeg: vide, hoorntjes, tompoezen, …
  • Soezendeeg: eclairs soesjes, …
  • Van cake tot biscuit, taarten, gelegenheidsgebak en seizoensgebonden producten vb. speculaas, kerststronken, paasgebak, valentijnsgebak, …

Tevens is er binnen onze kwalificatiefase een initiatie tot het maken van pralines en beschikken we over een ijsmachine waardoor onze leerlingen kennismaken met het bereiden van ambachtelijk roomijs.

2. Aanbod

opl bakkersgast

3. Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd: 
- in het 4de jaar: 3 weken 
- in het 5de jaar: 6 weken