Sinds schooljaar 2020-2021 is de modernisering in het observatiejaar OV3 gestart.

We zetten in op een sterkere basisvorming zodat je kind de kans krijgt om te verkennen en te verdiepen. Je kind krijgt zo een beter zicht op zijn interesses en talenten. Hierdoor willen we je kind beter voorbereiden op de keuze voor hun latere job.

Voor opleidingsvorm 3 zullen de benamingen vanuit het observatiejaar verdergezet worden. In onderstaand schema vindt u de keuzemogelijkheden terug. Achter de pijlen staan de opleidingen vermeld die we nu aanbieden en gelinkt zijn aan die van de opleidingsfase basis horeca, basis metaal, basis bakkerij, basis hout en basis logistiek onderhoud (2e en 3e jaar OV3).

schema

Logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen

Ga je graag met mensen om dan schakelen wij je in ter ondersteuning van een zorgteam van huishoudelijke taken, maaltijdgebeuren, bedopmaak tot betrekking bij animatie en kleine beperkte administratieve taken.
Op deze wijze kan je een toegevoegde waarde leveren aan de begeleiding van bewoners/patiënten onder de coördinatie van het verpleegkundig zorgteam.

Doelstelling

Binnen de opleiding logistiek assistent krijgen de jongeren een basisopleiding in de verschillende taken van een logistiek assistent zodat ze later als logistiek medewerker in een rusthuis, ziekenhuis... kunnen werken.

Opleidingsfase Kwalificatiefase
2 3 4 5
G.A.S.V.: Algemene Sociale Vorming 6 6 7 7
Creatieve vaardigheden 2 2 / /
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 3 3 3 3
Totaal 13 13 12 12
B.G.V.: Beroepsgerichte vorming
Logistiek: Maaltijdzorg, textiel- en interieurzorg, verzorging logistiek, decoratieve technieken 19 19 20 20
Totaal 19 19 20 20
Algemeen totaal 32 32 32 32

Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd:
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

Grootkeukenmedewerker

Help je graag bij het bereiden van maaltijden; groenten reinigen, snijden en verwerken. Werk je graag in team en wil je bijleren op vlak van snijtechnieken, voorbereiden van vlees, ingrediënten inschatten? Dan is een opleiding grootkeukenmedewerker geknipt voor jou!

Doelstelling

Binnen de opleiding grootkeukenmedewerker krijgen de jongeren een basisopleiding in de verschillende taken van een grootkeuken zodat ze later als grootkeukenmedewerker in rusthuis, ziekenhuis, traiteurdienst, grootwarenhuis of restaurant kunnen tewerkgesteld worden.

Opleidingsfase Kwalificatiefase
2 3 4 5
G.A.S.V.: Algemene Sociale Vorming 6 6 7 7
Creatieve vaardigheden 2 2 / /
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 3 3 3 3
Totaal 13 13 12 12
B.G.V.: Beroepsgerichte vorming
Grootkeukenmedewerker: Groepskoken, onderhoud grootkeuken, snijtechnieken, dorpsrestaurant/internaat 19 19 20 20
Totaal 19 19 20 20
Algemeen totaal 32 32 32 32

Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd:
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

Interieurbouwer

Wil je graag creatief aan de slag met hout? Is interieurverfraaiing je ding? Dan zit je helemaal op je plaats in interieurbouw.

Doelstelling

Interieurbouwwerk uitvoeren zoals wanden en plafonds, maatkasten, badkamerkasten, bureel-inrichtingen enz. De belangrijkste elementen uit de opleiding zijn manuele houtbewerking, machinale houtbewerking, plaatmateriaalverbindingen, wanden en plafonds, interieurelementen en binnenschrijnwerk. Ook het plannen van eigen werkzaamheden, een werkmethode opvolgen, gebruik van gereedschappen en machines en naleven van veiligheids- en onderhoudsvoorschriften worden gedurende de opleiding getraind.

Opleidingsfase Kwalificatiefase
2 3 4 5
G.A.S.V.: Algemene Sociale Vorming 6 6 7 7
Creatieve vaardigheden 2 2 / /
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 3 3 3 3
Totaal 13 13 12 12
B.G.V.: Beroepsgerichte vorming
Manuele houtbewerking, machinale houtbewerking, plaatmateriaalverbinding, wanden en plafonds, interieurelementen en binnenschrijnwerk 19 19 20 20
Totaal 19 19 20 20
Algemeen totaal 32 32 32 32

Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd:
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

Hoeklasser

Geen schrik om je handen vuil te maken? Zin voor verantwoordelijkheid en veiligheid? Je kiest bewust voor de harde sector in de metaalnijverheid... Welkom in de afdeling hoeklassen.

Doelstelling

Hoeklassen zijn de basis van alle lasverbindingen. We bieden de leerlingen de meest gevraagde bedrijfsgerichte technieken, en dit niet enkel binnen de schoolmuren, maar tevens tijdens extra-murale BGV in de kwalificatiefase. We willen met onze leelingen de nodige handvaardigheid bereiken om kwalitatief en productief verantwoorde hoeklasverbindingen te realiseren. Bovendien willen we benadrukken dat de veiligheid in dit domein van de techniek een bijzonder belangrijke rol speelt.

Het doel van de opleiding is zorgen dat de leerling-hoeklasser een duidelijk geformuleerde opdracht kan uitvoeren. Hij kan instellingen uitvoeren en maatregelen nemen om lasfouten en vervorming te voorkomen. Dit met een permanente aandacht voor veiligheid.

Opleidingsfase Kwalificatiefase
2 3 4 5
G.A.S.V.: Algemene Sociale Vorming 6 6 7 7
Creatieve vaardigheden 2 2 / /
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 3 3 3 3
Totaal 13 13 12 12
B.G.V.: Beroepsgerichte vorming
Bedrijfsgerichte technieken zoals: elektrode lassen, halfautomaat lassen, Tig-lassen en algemene contructiewerken... 19 19 20 20
Totaal 19 19 20 20
Algemeen totaal 32 32 32 32

Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd:
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

Bakkersgast

Hou je van de geur van vers gebakken brood en heerlijk uitziende gebakjes? Is vroeg opstaan voor jou geen probleem? Dan ben jij de ideale bakker!

Doelstelling

Bakkersgast in bakkerijen, industriële bakkerijen, supermarkten, horecabedrijven... Ze zijn erg gegeerd. We trachten onze leerlingen dan ook met zoveel mogelijk productkennis op pad te sturen. Er is zowel aandacht voor brood als banket: productie van:

  • Gistdegen: diverse broodsoorten, sandwiches en pistolets, diverse broodjes en kleingebak vb. koffiekoeken
  • Bladerdeeg: vide, hoorntjes, tompoezen...
  • Soezendeeg: eclairs soesjes...
  • Van cake tot biscuit, taarten, gelegenheidsgebak en seizoensgebonden producten vb. speculaas, kerststronken, paasgebak, valentijnsgebak...

Tevens is er binnen onze kwalificatiefase een initiatie tot het maken van pralines en beschikken we over een ijsmachine waardoor onze leerlingen kennismaken met het bereiden van ambachtelijk roomijs.

Opleidingsfase Kwalificatiefase
2 3 4 5
G.A.S.V.: Algemene Sociale Vorming 6 6 7 7
Creatieve vaardigheden 2 2 / /
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 3 3 3 3
Totaal 13 13 12 12
B.G.V.: Beroepsgerichte vorming
Bakkerij 19 19 20 20
Totaal 19 19 20 20
Algemeen totaal 32 32 32 32

Stages

In de kwalificatiefase worden stages georganiseerd:
- in het 4de jaar: 3 weken
- in het 5de jaar: 6 weken

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings